Himmel i lågor (Svart Stjärna 2) av Jesper och Joakim Ersgård (ljudbok, sci-fi, spänning, action, roman)

Väldigt underhållande och spännande. Stefan Sauk läser den så bra att man bara inte kan sluta lyssna. Man vill bara veta mer. Inte riktigt lika bra som första så därför en mindre i betyg. Den var även lite passande nu när Ryssland och Putin har startat krig.

I Svart stjärna 2 - himmel i lågor så har Henry Jäger och Thana “Monty” Montgomery kommit tillbaka till jorden igen efter sin mystiska färd genom maskhålet i universum. Nu måste de övertyga myndigheterna om det hot jorden står inför med sonden från den andra planeten som sitter kvar i berget Städjan i Dalarna.

Ingen tror på Henry och Monty, inte ens Henrys chef Gripe. Han tror att de jobbar för ryssarna och vill starta krig. Dessutom så får de den djupt religösa och jobbiga Emma på halsen igen med sitt spädbarn Sara. Dessa tre får återigen försöka stoppa en katastrof. Sonden i Städjan har fått ett svart skal av ett material som verkar vara ogenomträngligt, och samtidigt verkar fler och fler människor omkring i landet bli styrda av en annan kraft. Mycket står på spel och våra hjältar får försöka lösa problemen tillsammans.

Himmel i lågor är den andra boken i denna mycket underhållande sci-fi trilogi av Jesper och Joakim Ersgård. Ni kan hitta min recension av första boken - Försvinnandet här. Jag gillar verkligen att en sådan här kategori av böcker finns skrivna av svenska författare. Annars får man normalt leta efter sådana böcker, skrivna av utländska författare.

Boken är 10 timmar och 34 minuter lång. Stefan Sauk läser upp den utmärkt. Den går att lyssna på med 1,25x hastighet. Jag lyssnade på den i Storytel på min iPhone 13 Pro Max. Himmel i lågor (svart stjärna 2) får 4/5 i betyg och uppläsaren Stefan Sauk får 5/5.

Kommentarer