Försvinnandet (Svart stjärna 1) av Jesper Ersgård och Joakim Ersgård (ljudbok, Sci-fi)

Riktigt bra för att vara svenskt! Svart Stjärna 1 - Försvinnandet av bröderna Jesper Ersgård och Joakim Ersgård (Patrik Ersgård som gjorde kultfiguren Brevbäraren i filmen Besökarna är också en bror) är en Science Fiction bok med mycket action, aliens, teknologi och mycket mer. Först trodde jag den skulle vara för larvig och dåligt skriven med ett manus som inte skulle hålla ihop, men jag hade totalt fel. Del ett av bokserien Svart Stjärna är riktigt spännande och en bladvändare. Visserligen tror jag faktiskt att det är så att uppläsaren Stefan Sauk räddar en hel del av storyn med sin hängivna inläsning. Däremot blir jag riktigt irriterad på den mycket jobbiga karaktären Emma i boken.. Så jobbig människa. Men det är inget som drar ner betyget på storyn. Jag riktigt längtar till att få lyssna på fortsättningen.

Försvinnandet (Svart Stjärna 1) handlar om ett passagerarplan, en Boeing 777 med över 200 passagerare (och SAS får en hel del reklam i boken), som var på väg från Los Angeles till Stockholm men försvinner spårlöst över Dalarna. Helt spårlöst. Ingen nedslagsplats hittas.

Thana “Monty” Montgomery, har precis fått jobb på Rymdstyrelsen och är en av de experter som Försvarsstaben kallar in. Hon, agenten Henry Jager och Dr Hyman som är en expert från NASA sätts på ett spaningsplan med kurs mot Dalarna. Men de försvinner också och hamnar i en fientlig miljö, på en annan planet. Nu måste de hitta en väg tillbaka till jorden innan det är försent.

Jag gillar karaktärerna Monty och Henry Jager. Henrys kamp med att försöka hålla dem vid liv, och Montys intelligens och mystiska krafter för att försöka hitta ett sett att komma tillbaka till Jorden.

Jag vet att detta kanske inte låter som en bra och intressant bok. Jag hade inga förhoppningar på den heller innan jag började lyssna på den. Det var faktiskt alla kommentarerna på Storytel som gjorde att jag gav den en chans. Och det ångrar jag inte.

Boken var lagom lång på 10 timmar och 24 minuter. Jag lyssnade på 1,25x i hastighet, och det gick utmärkt. Jag lyssnade på den i Storytel (det är en storytel original ljudbok så jag tror inte den finns någon annanstans) på min iPhone 13 Pro Max och AirPods Max.

Boken Svart Stjärna 1 - Försvinnandet av bröderna Jesper och Joakim Ersgård får 5/5 i betyg. Uppläsaren Stefan Sauk får också 5/5.

Kommentarer