Bortbytaren av Anders De la Motte (spänning, kriminalroman)

Den här måste jag ju bara skriva om. Den var ju nästintill perfekt! Så bra. Gillar den skarpt. Tyvärr gillar jag inte uppläsaren så jag läste den på min Storytel Reader mer än jag lyssnade på den. Jag kan rekommendera att lösa den istället. Den blir mycket bättre så. Jag gillar det annorlunda, det mystiska. Och så var den ju riktigt spännande.

Bortbytaren av Anders De la Motte handlar bland annat om kriminalinspektören Leonore Asker som ser ut att kunna bli chef för Malmös grova brottsrotel. Men mitt i ett kidnappningsfall väljer ledningen att ”befordra” henne till chef över den så kallade Avdelningen för förlorade själar, en enhet för udda utredningar i polishusets källare. Trots besvikelsen dras Leo Asker in i ett av de egendomliga fallen. Någon placerar ut små olycksbådande figurer i ett modelljärnvägslandskap och en av dem visar sig föreställa den senaste kidnappade kvinnan. Fallets kopplingar till det gömda och förfallna får Asker att kontakta Martin Hill, lektor i arkitektur med ett intresse för urban exploration. Snart misstänker Asker och Hill att bortom det till synes banala ruvar en ovanlig sorts ondska.

Riktigt bra story, inte så barnslig som Anders De la Mottes tidiga böcker. Detta gör faktiskt att jag kommer nog att försöka läsa fler böcker av honom. Åtminstone uppföljaren av denna.

Jag ger boken Bortbytaren av Anders De la Motte 5/5 och uppläsaren Gunilla Leining 3/5. Jag läste (och bitvis lyssnade, mest i bilen) denna bok med hjälp av tjänsten Storytel.

Kommentarer