Holly av Stephen King (spänning, skräck, thriller, kriminalroman)

Tyvärr har Stephen King blivit fullständigt besatt av Trump hat och hat av Covid nej-sägare. Han förstör varenda bok han skriver nuförtiden. Så onödigt att blanda in sina egna politiska åsikter. Men King har ju redan så mycket pengar så han kan ju göra som han vill. Men bortsett från det så är det här en helt vanlig seriemördar kriminalroman. Inte mer än så. Personligen så retar jag mig också på huvudkaraktären Holly Gibney och hennes mycket barnsliga sätt att agera och prata. Som ett exempel så säger hon “bajs” väldigt ofta (översatt från engelska “poop”).

Boken Holly handlar bland annat om: När Penny Dahl ringer detektivbyrån Finders Keepers i hopp om hjälp att hitta sin försvunna dotter, är Holly ovillig att acceptera fallet. Hennes partner, Pete, har Covid. Hennes (mycket komplicerade) mamma har precis dött. Och det är meningen att Holly ska vara ledig, men något i Penny Dahls desperata röst gör det omöjligt för Holly att tacka nej till henne.

Bara några kvarter från där Bonnie Dahl försvann bor professorerna Rodney och Emily Harris. De är bilden av borgerlig respektabilitet: gifta åttioåringar, hängivna varandra och halvpensionerade livslånga akademiker. Men de bär på en ohelig hemlighet i källaren i deras välskötta, bokkantade hem, en som kan vara relaterad till Bonnies försvinnande. Och det kommer att visa sig nästan omöjligt att upptäcka vad de håller på med: de är kunniga, de är tålmodiga och de är hänsynslösa.

Jag ger tyvärr boken Holly av Stephen King endast 3/5, men uppläsaren Anja Lundqvist gör ett fantastiskt jobb och får full pott 5/5.

Jag lyssnade på boken med hjälp av Storytel tjänsten.

Kommentarer