Den Åtråvärde Livvakten av Andreas Ek (spänning, action, thriller)

Nej vad synd, den här var ingen höjdare. Här missade Andreas Ek en ypperlig chans att göra Joel Adler till Sveriges Jack Reacher. Denna bok förstördes helt av allt onödigt sex-snack och grovt språk. Jag är inte känslig så men om nu boken skulle handla om sexhandel och trafficking så hade det ju räckt med att de äckliga psykopaterna hela tiden pratade om grovt sex och hur illa de behandlar kvinnorna, fast tyvärr så gjorde då författaren så att de personerna som skulle vara de “normala” också bara ville ha sex och prata grovt sex. Helt onödigt. Det blir liksom för mycket totalt då. Första boken med Joel Adler var hästlängder bättre. Hoppas Andreas Ek går tillbaks och gör riktiga thrillers som den första var.

Den åtråvärde livvakten handlar om den tidigare elitsoldaten Joel Adler som nu är en fri man efter sin häktning. Men han får inte en lugn stund eftersom den förmögna affärsmannen Louis anlitar honom som livvakt åt sin dotter Izabela som han tror är i stor fara och måltavla för den mexikanska kartellen.

Trots Joels förmåga och skicklighet kidnappas Izabela. Det blir upp till Joel att rädda inte bara Izabela, utan flera andra kvinnor som fått möta samma öde som henne.

Den åtråvärde livvakten av Andreas Ek (Joel Adler #2) får en mycket svag trea 3/5 i betyg. Uppläsaren Björn Bengtsson får 4/5.

Jag lyssnade och läste boken med hjälp av Storytel tjänsten.

Kommentarer