The Wise Friend av Ramsey Campbell (skräck, spänning, rysare)

Jag gillar brittisk skräck väldigt mycket och Ramsey Campbell är en av de bästa och en av mina största favoriter. Dessutom gillar jag kosmisk skräck som jag tror H.P Lovecraft var skaparen av. Ramsey Campbell är en av de bättre författarna inom den genren.

Boken The Wise Friend var tyvärr lite för tråkig dock. Visserligen en slow burner som jag normalt sett gillar, men jag tyckte det hände alldeles för lite. Det var ju nästan bara i de allra sista kapitlen som det hände något.

Boken handlar bland annat om att Patrick Torringtons moster Thelma var en framgångsrik konstnär vars senare arbete vände sig mot det ockulta. När Patrick bodde hos henne i tonåren hittade han bevis på att hon brukade besöka magiska platser. Som vuxen upptäcker han hennes dagbok över hennes upptäckter, och hans tonårsson Roy blir också fascinerad. Patricks upplevelser på dessa platser skrämmer Patrick ifrån dem, men Roy fortsätter sökandet tillsammans med sin nya mystiska flickvän. Kan Patrick övertyga sin son om att hans allt mer hemska misstankar är verkliga, eller kommer det de har hjälpt till att väcka ta ett nytt grepp om världen?

Jag läste denna bok som en eBok på mina olika enheter (Kindle Paperwhite, iPhone, iPad).

Jag ger The Wise Friend av Ramsey Campbell 3/5 i betyg.

Kommentarer