Med mörkret som vittne av Hamit Aktas (deckare, spänning, kriminalroman)

Med mörkret som vittne av Hamit Aktas var helt ok. Stundtals lite tråkig men med ett mycket spännande slut. I vanliga fall gillar jag att läsa eBoken också och inte bara lyssna på ljudboken, men tyvärr så var det fullt med grammatiska fel och annat som störde den upplevelsen. Synd. Dessutom så misstänkte jag rätt tidigt vem mördaren var. Men det var spännande i alla fall.

Boken handlade bland annat om att unga kvinnor har under flera år hittats mördade och fastspikade på ett brutalt sätt i bryggor på olika badplatser i Stockholm. Den erfarna kriminalkommissarien John Messmer och kollegorna Hreinn och Alina leder utredningen men saknar helt spår efter mördaren. Mördaren lämnar ett Omega tecken inristat i offren varje gång. Det är ungefär vad de har att gå på i början.

Johns besatthet av att få fast mördaren har lett till separation (som vanligt i kriminalromaner) från hustrun Nina och delad vårdnad om dottern Ida.

Samtidigt i en välbärgad förort till Paris är Edmond Bouiver ekonomiskt oberoende efter ett arv. Men minnena av att som liten pojke ha bevittnat våldtäkten och mordet på sin biologiska mamma plågar honom. Han står inte ut längre och inleder en egen jakt på mannen som gäckat den franska polisen sedan 1974. Spåren leder honom till Främlingslegionen och en insats i dåvarande Zaire.

Jag lyssnade och läste Med mörkret som vittne av Hamit Aktas med hjälp av tjänsten Storytel. Jag ger boken 4/5 i betyg och uppläsaren Jonas Malmsjö likaså. Han var inte lika bra uppläsare som han brukar vara. Kanske han också led av alla grammatiska fel?

Kommentarer