Det sista livet av Peter Nyström och Peter Mohlin (spänning, deckare, kriminalroman)

Boken var bra men delvis förutsägbar. Dessutom så irriterade jag mig på huvudrollsinnehavaren John Adderley och avsaknaden av respekt för svenska regler. Köra bil efter några öl bara för att man får det i USA till exempel. Så en stark trea eller svag fyra i betyg. Han var inte heller direkt någon hjälte. Klarade inte av pressen. Visserligen efter ett psykiskt trauma men ändå. Irriterade mig i alla fall.

Det sista livet av författarna Peter Nyström och Peter Mohlin handlar bland annat om att dottern till VD:n för ett av Sveriges mest framgångsrika företag försvinner spårlöst i Karlstad. Man tror hon blev mördad, men ingen kropp hittades. Tio år senare vittnar FBI-agenten John Adderley i en uppmärksammad rättegång i Baltimore. I behov av vittnesskydd efteråt så kräver han att få bli placerad i Sverige, i Karlstad. Staden han vuxit upp men inte besökt på tjugo år. John får ett nytt namn och ett jobb i cold case-gruppen som utreder det tio år gamla försvinnandet.

Det blir snart väldigt tydligt att Johns vilja att få komma till Karlstad och jobba med just det här fallet handlar om mer än att återse sitt barndoms Värmland. Samtidigt blir han själv mer och mer orolig för att hans verkliga identitet ska röjas och han får allt svårare att bevara sina hemligheter han bär på.

Jag läste och lyssnade på boken med hjälp av tjänsten Storytel. Det sista livet av Peter Nyström och Peter Mohlin får 4/5 i betyg och suveräne uppläsaren Reine Brynolfsson får 5/5.

Kommentarer