Den sista marionetten av Andreas Ek (spänning, action, thriller)

Sådär ja! Den här var ju helt perfekt! Som så många andra redan skrivit så kan Joel Adler bli en ”Sveriges egen Jack Reacher” om författaren Andreas Ek lägger sina kort rätt i kommande böcker. Det behöver vi. Ovanligt att hitta sådana här böcker skrivna av en svensk författare. Längtar redan efter nästa.

Den sista marionetten handlar om Joel Adler, en före detta operatör vid Sveriges hemligaste specialförband. Joel lever ett ensamt och kringflackande liv efter en förödande insats i Somalia. Tyvärr fick man lite väl lite info om vad som hände där i denna bok men det kanske kommer mer om det i kommande böcker? Nåväl, Krig har varit Joel Adlers arbetsplats i många år och åren som elitsoldat har format både hans starka psyke och imponerande fysik.

Efter ett slumpmässigt möte på ett hotellrum vaknar Joel med den vackra Tess mördad bredvid sig i sängen. Innan Joel hinner göra något åt situationen ringer telefonen samtidigt som polisen bankar på dörren. Rösten i andra änden ger honom ett ultimatum: Antingen straffas för mordet eller följa instruktionerna och bli en marionett. Joel fattar ett snabbt beslut. Ett beslut han för evigt kommer att ångra. När Joel inser vilka som ligger bakom och vad deras mål är, så har han inget annat val än att ta lagen i sina egna händer.

Boken är uppläst av Björn Bengtsson som gör ett helt ok jobb med det. Han har en mycket mörk röst men det funkar. Jag lyssnade på den med hjälp av tjänsten Storytel.

Den sista marionetten av Andreas Ek får hela 5/5 i betyg och uppläsaren får också 5/5.

Kommentarer