Under svart himmel av Christina Öhman (Skräck, Spänning, Rysare)

Vilken bok! Vad vackert skriven. Den bästa svenska skräckroman jag läst. Jag både läste den och lyssnade på den. Den är så trollbindande. Väldigt bra uppläst också. Nästan som en saga. Fantastisk. Rekommenderas varmt. Även fast jag kanske tyckte epilogen var onödig. Edit: Fast efteråt har jag fått reda på att det är första boken i en serie så då är nog epilogen nödvändig :)

Under svart himmel handlar om En pojke. En legend. En förhäxad kråka. Lars känner sig ensam och blir mobbad. Han finner tröst hos en oväntad vän, en kråka som tycks följa honom vart han än är. En mörk vinternatt hör han en knackning på sitt sovrumsfönster, men det är inte kråkan denna gång, utan en flicka i hans egen ålder som star naken utanför i kölden. När hon fortsätter dyka upp dör människor i Lars närhet under mystiska omständigheter.

Sexton år senare fördunklas Lars tillvaro av en sorg från barndomen och han har genom år av terapi accepterat att både kråkan och flickan endast levt i hans fantasi. Tills den dagen när en kvinna med bekanta, mörka ögon dyker upp vid hans hem. Smutsig och utmärglad säger hon: Jag har hittat dig igen.

Så otroligt vackert språk och så himla bra uppläst gör så att man går helt upp i denna berättelse. Hoppas Christina Öhman ger ut mer böcker i denna genre. Inte många svenska författare gör det tyvärr. Det är så synd att man alltid behöver vända sig till engelska eller amerikanska författare för att läsa något liknande. Det här är en konstart som Christina behärskar galant.

Jag läste och lyssnade på boken “Under svart himmel” med hjälp av tjänsten Storytel.

Under svart himmel av Christina Öhman får helt klart 5/5. Utan tvekan. Och uppläsaren Frans Liljenroth likaså.

Kommentarer