Svart Vecka: Ett fall för privatdetektiv Anders Johansson av Tony Fischier (komedi, deckare, Kriminalroman)

Nja, Tony Fischier kan mycket bättre. Den här boken känns som det var det första han skrev och som dom ger ut först nu. Jag rekommenderar att ni hellre läser/lyssnar på bokserien om Ragnvik. Mycket bättre. Men visst jag gillar humorn författaren blandar in i storyn.

Boken Svart Vecka av Tony Fischier handlar bland annat om Charlie Rönnberg som vaknar upp på ett tåg från Göteborg till Stockholm och inte minns vad han gör där? Han minns varken hur han tagit sig till tåget eller varför.

Vid hemkomsten möts han av information som ger han stora problem, och som leder till att Charlie anlitar privatdetektiv Anders Johansson för att utreda vad som faktiskt hänt dagarna före tågresan.

Anders Johansson som nyligen blivit dumpad av sin tjej vill helst av allt bara dränka sina sorger, men dras nu in i en märklig härva av gamla oförrätter, amatörporr och utpressning.

Jag tycker storyn var lite simpel och inte så intressant som i Tony Fischiers andra böcker. Jag lyssnade och läste Svart Vecka: Ett fall för privatdetektiv Anders Johansson av Tony Fischier med hjälp av tjänsten Storytel.

Jag ger boken 3/5 i betyg och uppläsaren Martin Wallström 4/5.

Kommentarer