Mannen som försvann av Tony Fischier (Deckare / Spänning / Kriminalroman)

Fantastiskt bra! Jag gillar vanligtvis inte deckare/kriminalromaner som skrivs i dussintals av svenska författare, men jag gav denna en chans och det är jag glad för. Otroligt spännande och till och med med lite humor fast det var så hemska mordfall det handlade om. Det gillar jag. Uppläsaren gör ett fantastiskt jobb och jag gillar att man även kunde läsa eBoken om man ville läsa istället för att lyssna ibland. Om det här var en debut av författaren så är det en av de bästa jag läst i så fall. Full pott på allt.

Denna utmärkta deckare eller kriminalroman om du föredrar det - handlar bland annat om Bokhandelsbiträdet Hans Arnesson som räddar en fyraårig flicka från att drunkna i Hamnkanalen. Strax efter det hittas han knivhuggen till döds i sitt eget hem. Varför och vem var han egentligen? Kriminalkommissarie Niklas Ragnvik och hans kollegor vid Göteborgspolisen utreder fallet som visar sig vara fullt av frågetecken.

Finns det en koppling till seriemördaren “Kilroy” som tidigare härjade i trakten och tömde sina offer på blod?

Och vad har hänt med Ragnviks egen syster Viveca? Hon är spårlöst försvunnen sedan arton år, men plötsligt dyker det upp tecken på internet som tyder på att hon fortfarande kan vara vid liv. Har det också en sammanhang?

Jag läste och lyssnade på denna bok med Storytel på min iPhone 13 Pro Max och Storytel Reader eBok-läsare.

Mannen som försvann av Tony Fischier får 5/5 och uppläsaren Jonas Malmsjö likaså.

Kommentarer