I mästarnas skugga av Tony Fischier (Deckare / Spänning)

Mycket bra bok igen, fast inte lika bra som första boken - Mannen som försvann. Denna bok, I mästarnas skugga var mer än pusseldeckare än spänning tycker jag. Visst, denna var spännande emellanåt också men inte på samma sätt. Jag gillar även humorn. Tony Fischier är en riktigt bra författare. Och Jonas Malmsjö en riktigt bra uppläsare. Jag anar tyvärr också lite ditlagd “PK” bara för att man måste liksom. Hoppas inte det fortsätter i resten av böckerna. Men än så länge är det inget som stör nämnvärt i Tony Fischier’s skrivande. Jag tänker givetvis fortsätta läsa denna otroligt bra bokserie om Niklas Ragnvik.

I mästarnas skugga handlar bland annat om ett mystiskt dödsfall på Göteborgs konstmuseum som förbryllar kriminalkommissarie Niklas Ragnvik. En kort tid senare avrättas dessutom en man med ett armborst som kan skjuta två pilar, och det visar sig kanske ha en koppling till det som hände på konstmuseet, något som ytterligare komplicerar utredningen.

Samtidigt får privatdetektiven och Ragnviks flickvän, Maxine Adlerkrantz en ny uppdragsgivare som visserligen verkar aningen skum, men som betalar bra.

Dessutom är det någon som smyger runt utanför Ragnviks pappas hus i mörkret.

Dessa intriger och mysterier vävs samman i en både rolig och spännande svensk pusseldeckare väl värd att läsa och lyssna på. Jag läste och lyssnade på denna bok med Storytel tjänsten. Lyssnade på min iPhone 13 Pro Max, och läste på min Storytel Reader e-ink eBokläsare. Allt i synk.

I mästarnas skugga av Tony Fischier får 4/5 i betyg. Uppläsaren Jonas Malmsjö får 5/5.

Kommentarer