Folktomt av Markus Sköld (Spänning, Skräck, Thriller)

Nej tyvärr, detta var inte bra. Dåligt språk, dålig dialog och dessutom helt onödigt ”ditslängda” PK uttryck. Storyn var väl ok men boken ”Staden” av Camilla Sten är hästlängder bättre. Också synd att man bara kunde lyssna på ljudboken och inte läsa en eBok. Så med andra ord bara lyssna på uppläsaren Hanna K. Schmitz som inte var den bäste uppläsaren heller, men helt ok åtminstone. Markus Sköld kan bättre än det här.

Folktomt av Markus Sköld handlar bland annat om att klockan 03:14 den 11 januari upphör all kontakt med den lilla staden Lommensvik i södra Norrland. Ingen internet, ingen el - ingenting fungerar i staden. Journalisten Rebecka Corti beger sig dit med sin fotograf för att rapportera och finner en nedsläckt stad tömd på sina invånare. Samtidigt rymmer en mentalpatient i närheten.

En rasande snöstorm slår till och tvingar Rebecka kvar i den öde staden. Men är hon verkligen ensam? Något eller någon följer efter henne inne bland husen. Om hon ska kunna ta sig levande därifrån måste hon först ta reda på vad som hänt människorna i Lommensvik.

Låter det spännande, nja kanske det kunde ha blivit, men nej tyvärr. Och varför så mycket svordomar? Helt onödigt, man pratar inte så på riktigt. Väldigt krystad och intetsägande dialog. PK uttrycken märkte man tydligt att de bara var ditslängda lite här och där för att många svenska författare (och folk i allmänhet) tror att man måste det. Helt onödigt också i denna story, det tillgav inget. 

Forskningen om att göra ståltillverkningen utsläppsfri var intressant dock, och mycket aktuellt eftersom SSAB gör just det nu.

Jag ger Folktomt av Markus Sköld 2/5 i betyg och uppläsaren Hanna K. Schmitz 3/5. Jag lyssnade på boken med tjänsten Storytel och tyvärr fanns ingen eBok tillgänglig för att läsa samtidigt.

Kommentarer