Sjuka Själar av Kristina Ohlsson (skräck/thriller/rysare)

Mycket bra! För mig var den dock både förutsägbar och oförutsägbar för jag förstod ganska tidigt hur det delvis låg till. Mycket spännande story om riktigt sjuka själar. Förlorar en stjärna på grund av slutet inte föll mig personligen i smaken.

Denna mycket bra skräck/rysare handlar om att Lukas försvinner några dagar innan han ska ta studenten. Tre veckor senare hittas han medvetslös med stora skador. Ingen förstår vad som hänt honom. Inte ens han själv för han har minnesförlust. Två andra personer har försvunnit på samma sätt, men Lukas är den enda som har kommit tillbaka.

Tio år senare återvänder han till sitt föräldrahem, plågad av ovissheten om vem som en gång förstörde hans liv. På andra sidan gatan bor en man som aldrig fått ro för att han inte fått veta vad som hände hans dotter Fanny. Samtidigt flyttar Anna och David in i den gamla prästgården. David var Lukas bästa vän innan allt hände.

Många familjedraman nystas upp innan denna otäcka historia får sitt slut.

Jag både läste och lyssnade på denna med tjänsten Storytel som jag tog ett sommar abonnemang med för halva priset. Jag gillar verkligen att man kan både läsa och lyssna med allt i synk. Så skönt att kunna växla mellan de två lägena. Jag äger dessutom en Storytel Reader eBokläsare som jag använder när jag läser i sängen innan jag skall sova. Jag använder den även utomhus i solen när jag bara vill läsa och inte lyssna. Allt synkas mellan mina enheter.

Sjuka Själar av Kristina Ohlsson får 4/5 i betyg och uppläsaren Nicklas Engdahl likaså.

Kommentarer