Quicksilver av Dean Koontz (skräck, spänning)

Det här var inte så bra. Det börjar riktigt intressant och boken har de ingredienser jag gillar, såsom aliens, ufos och personer med övernaturliga krafter, men Dean Koontz får inte till det. Det bara maler på och inget händer liksom. Koontz skriver till och med på ett roligt och modernt sätt tycker jag men ändå lyckas han inte. Allt rinner ut i sanden.

Quicksilver av Dean Koontz handlar bland annat om:

Quinn Quicksilver föddes som ett mysterium - övergiven endast tre dagar gammal på en ökenmotorväg i Arizona. Uppvuxen på ett barnhem, utan att känna sina föräldrar, hade Quinn ett lyckligt om än ovanligt liv. Åtminstone fram till dagen då han upplevde en “konstig magnetism” som tvingade och drog honom att köra ut till mitten av ingenstans. Det hjälpte honom att hitta ett mynt värt mycket pengar. Och det räddade praktiskt taget hans liv när två regeringsagenter dök upp i en restaurang för att fånga honom. Nu är Quinn på flykt från dessa agenter och vem vet från vad mer, åtminstone på flykt för sitt liv.

Under en skottlossning på en övergiven ranch möter han äntligen sina avsedda följeslagare: Bridget Rainking, en skönhet lika framsynt som hon är med skjutvapen, och hennes farfar Sparky, en romanförfattare med ett ovanligt förflutet. Bridget är också jagad på grund av samma orsaker som Quinn. Det enda sättet att hålla sig vid liv är att fortsätta röra på sig.

Den formidabla trion drivs genom Sonoranöknen och drivs av samma oförklarliga magnetism mot det oundvikliga.

Jag läste Quicksilver av Dean Koontz som eBok. Den är på 365 sidor. Jag ger den endast 2/5 i betyg.

Kommentarer