Vid vägs ände av Björn B. Jakobsson (spänning, skräck)

Nej, nej och åter nej. Helt förutsägbar, dåligt skriven, amatörmässigt skriven. Dessutom så var storyn väldigt uttjatad och man har verkligen både läst och sett det förut i ett helt drös med filmer. Några samlas i en enslig stuga, och sedan blir jagade och terroriserade av mördare. Udda grannar som man givetvis skall misstänka. Dessutom så är en av huvudrollerna en otroligt jobbig tonåring. Kan tyvärr inte rekommendera denna.

Vid vägs ände handlar om Ivona och Polly som under höstlovet beger sig till ett ensligt beläget hus i närheten av en väldig skog för att tillbringa några dagar utan TV, internet och mobiler. Meningen är att det skall tvinga dem att tala med varandra.

Sedan Pollys pappa dog har Polly alltmer stängt av kommunikationen med Ivona. Hon svälter sig och skär sig med rakblad i armarna. Det är nödvändigt att Polly öppnar sig för Ivona och berättar hur hon vill ha det.

Men vistelsen i det ensliga huset blir inte vad någon av dem tänkt sig. Ett oväder stänger av all kommunikation med omvärlden, deras bil går sönder och någonstans inte så långt därifrån jagar poliser två förrymda fångar, som är misstänkta för ett bestialiskt mord på en yogainstruktör. Tillvaron förvandlas snabbt till en kamp på liv och död.

Tyvärr är boken fylld av klichéer och händelser man kunde veta innan att de skulle hända. Man fattar inte tycke för någon av personerna i boken. Man vill liksom att den bara skall ta slut.

På grund av att de beter sig på ett så onormalt och barnsligt sett, så blir det inte spännande. Bara irriterande.

Uppläsaren Sanna Bråding gör ett bra jobb tycker jag. Bättre än författaren Björn Jakobsson.

Jag kommer förmodligen inte läsa de andra två böckerna. I alla fall inte på ett bra tag.

Jag lyssnade på boken med Storytel på min iPhone 13 Pro Max. Normalt sett lyssnade jag på 1,25x i hastighet och det gick bra. Ibland lyssande jag snabbare för att det inte gav något.

Vid vägs ände av Björn B. Jakobsson får bara 2/5. Uppläsaren Sanna Bråding får 4/5.

Kommentarer