Sundial av Catriona Ward (Skräck, Spänning)

Tyvärr så förstod jag inte allt i boken Sundial av den utmärkta författaren Catriona Ward. Den var helt enkelt för konstig. Hennes förra bok Last House on Needless Street, som var ett rent mästerverk, var också riktigt konstig men där fick hon ihop det på slutet så man förstod allt. Hennes böcker är i alla fall het otroligt trollbindande och hon är en av världens bästa författare enligt mig.

Sundial är en skräck berättelse om Rob som bara ville ha ett normalt liv. Hon fick det nästan också: en man, två barn, ett fint hus i förorten. Men Rob fruktar för sin äldsta dotter, Callie, som samlar på små ben och viskar till imaginära vänner. Rob ser ett mörker i Callie, ett mörker som påminner henne för mycket om familjen och sin egen uppväxt hon lämnade efter sig.

Hon bestämmer sig för att ta Callie tillbaka till sitt barndomshem, till Sundial, djupt inne i Mojaveöknen. Och där kommer hon att få göra ett fruktansvärt val.

Callie däremot är orolig för sin mamma. Rob har börjat titta konstigt på henne och pratar om tidigare hemligheter. Och Callie fruktar att bara en av dem kommer att lämna Sundial levande…

Mamman och dottern ger sig ut på en mörk, ökenresa till det förflutna i hopp om att lösa sin framtid.

Boken hoppar hela tiden fram och tillbaka i tiden, mellan när Rob var liten och till nutid när Callie är född. Det kan bli lite jobbigt och rörigt.

Boken är väldigt extrem och innehåller en hel del sjuka saker med experiment på djur och barn. Men det är det bästa med boken, och det är det som för den till en skräckbok.

Men som sagt, det blir lite för rörigt och tillslut så förstår man inte vad det är som händer.

Slutet är dessutom helt obegripligt.

Jag läste boken Sundial av Catriona Ward som eBok på min Kobo Libra H2O och i Apple Böcker på min iPhone 13 Pro Max och iPad Air 4.

Jag ger den 3/5 i betyg med nöd och näppe.

Kommentarer