Röd Gryning - Sky & Fall #1 av Jesper Ersgård (Äventyr, Science Fiction, Spänning, Thriller)

En bok helt i min smak! Och en helt fantastisk uppläsare! På grund av uppläsaren så blir boken både riktigt rolig och spännande. Den har dessutom ett otroligt intressant ämne. Gillar den jättemycket och kommer lyssna och läsa nästa i serien så snart som möjligt.

Röd Gryning av Jesper Ersgård handlar om Alexander DeFall som är en världsberömd filmstjärna och Rebecca Skyler som är en småkriminell fifflare. Alexander har just kommit hem till Sverige för en premiär på Dramaten, Rebecca har precis lurat till sig pengar från ett förortsgäng. Alexander och Rebecca känner inte varandra, men när de blir kallade till ett advokatkontor, där ett testamente ska öppnas, förändras deras liv.

Det storslagna arv som de nu ska dela på försätter dem i fara. När de blir attackerade av okända män tvingas de fly för sina liv. Nu måste de samarbeta för att ta reda på vilka som jagar dem och varför.

Samtidigt i Sibirien gör ett ryskt forskarlag ett mycket märkligt fynd. Begravt i den tinande permafrosten hittar de nämligen ett objekt som trotsar vetenskapen och vår historia.

En fantastik historia där olika händelser på olika platser i världen vävs samman. En fartfylld berättelse som aldrig blir tråkig. Visst storyn kanske är lite tunn emellanåt och har en hel del upprepningar, men den utmärkta uppläsaren Fredde Granberg gör så att vilken historia som helst blir underhållande.

Jag lyssnade på boken i Storytel på min iPhone 13 Pro Max. Den var 11 timmar lång men gick bra att lyssna på i 1,5x hastighet.

Jag ger Röd Gryning (Sky & Fall 1) av Jesper Ersgård 5/5, och uppläsaren Fredde Granberg 5/5 i betyg.

Kommentarer