Mystery Walk av Robert McCammon (skräck, spänning)

Som vanligt så är en bok av Robert McCammon ett rent mästerverk. Allt han skriver får högsta betyg. Han är helt enkelt otroligt bra. Bättre än Stephen King till och med. Jag kan definitivt rekommendera att läsa Mystery Walk och allt annat han skrivit.

Mystery Walk handlar om det goda mot det onda. Vi följer en evangelist från söder, J.J Falconer, hans son Wayne med förmågan att hela, vi följer också familjen Creekmore, med Ramona och Billy som har en mystisk gåva: de kan se vem som snart kommer att dö, och kan tala med de döda.

Naturligtvis uppstår det en kamp mellan evangelister och inhemska medium.

Vem vinner till slut?

Dessutom så får vi träffa en otäck affärsman som försöker använda både Wayne och Billy för sina egna planer. Vad är den hemliga länken mellan Billy och Wayne?

Karaktärerna är välgjorda och du kommer att bevittna det tidlösa kriget mellan gott och ont (orm och örn). Även Hamnskiftaren (Shape Shifter) är ett ondskefullt klassiskt monster som också dyker upp.

Den ena huvudkaraktären är Billy Creekmore, född och uppvuxen på landsbygden i Alabama, var avsedd att bli synsk. Hans mor, en Choctaw-indian som skolats i sin stams uråldriga mystik, förstår den genomträngliga barriären mellan liv och död – och kan korsa den. Hon lärde ut kraften till Billy och nu hjälper han de döda att vila i frid.

Den andra huvudkaraktären är Wayne Falconer, son till en av de mest inbitna tältevangelisterna i söder, reser landet runt och tjänar sin fars helandetjänst. Genom att använda sina unika krafter för att bota åhörarna är “Little Wayne” på väg att bli en av de populära och framgångsrika mirakelevangelisterna i landet. Han hjälper de levande att överleva.

Billy och Wayne delar mer än en gåva. De delar en dröm – och en gemensam fiende. De är på separata resor, mystiska vandringar som kommer att leda dem mot ett vägskäl där deras drömmars ondska har tagit form. En av dem kommer att förkasta mörkret. Den andra kommer att konsumeras av den. Men ingen av dem föreställde sig hur monstruöst och långtgående mörkret var, eller att mänsklighetens öde skulle vila i deras händer under en episk uppgörelse mellan gott och ont.

Mystery Walk är en av de bättre böcker jag läst. Robert McCammon är helt enkelt en mästare i genren.

Jag läste boken som e-bok, den är på 436 sidor.

Mystery Walk av Robert McCammon får 5/5 i betyg.

Kommentarer