Kingdom of Bones av James Rollins (Spänning, Äventyr, Thriller, e-bok, ljudbok)

Som vanligt när det gäller böcker av James Rollins så går det undan. Action på hög nivå med en stor gnutta av fantasi. Det gillar jag. Det känns delvis som att se en Indiana Jones film med blandning av Mission Impossible. Men James Rollins är alltid mycket påläst och har gjort en diger research inför varje bok.

Utan att avslöja för mycket så kommer här en beskrivning av vad Kingdom of bones av James Rollins handlar om:

Det börjar i Afrika…

Ett FN-team i en liten by i Kongo gör en alarmerande upptäckt. En okänd kraft utjämnar den evolutionära spelplanen. Män, kvinnor och barn har reducerats till ett boskapsliknande tillstånd. Den naturliga världen som omger dem – växter och djur – har blivit listigare och mer som rovdjur, och utvecklats i en exponentiell takt. Fenomenet sprider sig över den afrikanska kontinenten och hotar resten av världen. Men är det en naturlig händelse? Eller mer skrämmande, var det någon som konstruerade det?

Vad har fått biosfären att löpa amok? Befälhavaren Gray Pierce och Sigma Force är förberedda på det extraordinära och har hållit världen säker – vaksamhet som de har betalat ett tragiskt personligt pris för. Ändå förstår inte ens dessa rutinerade och vetenskapliga krigare vad som ligger bakom denna skrämmande utveckling – eller vet hur man stoppar den.

För att undvika en global katastrof riskerar Sigma Force sina liv för att avslöja den skakande hemligheten i hjärtat av en biosfär som löper amok – en sanning som kommer att belysa vilka vi är som art och vart vi kan vara på väg… snabbare än vi tror.

Återigen får vi alltså följa Sigma Force på ett nytt fartfyllt uppdrag för att rädda världen.

Ett riktigt spännande äventyr i djungeln fylld med faror och magiska växter.

Berättelsen är mycket snabb och boken har ingen dödperiod alls faktiskt, och som vanligt fyller James Rollins också ut den med intressant fakta, och läser du den som bok eller e-bok så kan man också se några bilder ibland som höjer läsupplevelsen lite extra.

Kingdom of Bones är 448 sidor lång och jag läste den på engelska som e-bok på min eReader Kobo Libra H2O med KOReader installerat (se hur man installerar här). Den finns också som ljudbok på engelska i Storytel.

Jag ger Kingdom of Bones av James Rollins 4/5 i betyg helt och hållet på grund av underhållsvärdet.

Kommentarer