Pestkung av Mikael Strömberg (skräck, spänning)

Det är inget fel på denna bok, den är mycket intressant och jag gillar personerna som är med i den. Redan innan denna bok. Jag gillar även ämnet och mystiken. Jag gillar också hur boken är skriven. Att den inte får högre betyg av mig beror helt enkelt på att det var mer ett berättande, som en dokumentär. Man blir inte skrämd eller rädd. Inte ens direkt äcklad. Jag älskar skräck så därför uppskattar jag denna typ av böcker och kommer att fortsätta läsa Mikael Strömbergs berättelser.

Jack Werner från Creepypodden var med i boken, och jag gillar skarpt att han var med och läste sina delar i ljudboken jag lyssnade på. Jag läste även samtidigt e-boken när jag inte hade möjlighet att lyssna, och texten var välformulerad och bra skriven.

Även Fredrik Strage var med i boken och läste upp sina delar i ljudboken. Detta gjorde denna bok ännu mer annorlunda än andra böcker. Faktiskt ett nytänk tycker jag när det kommer till att skriva böcker.

Pestkung handlar om att I flera månaders tid har Mikael Strömberg haft skrivkramp. I förbifarten får han då höra ordet “Pestkung”, och han börjar söka efter svaret på dess innebörd.

Utifrån detta utvecklas en ohygglig monster-historia ut sig. En historia där personer fått sina liv förstörda, där husdjur blivit bortrövade, ungdomar försvunnit och människor blivit dödade. Mitt i detta befinner sig nu författaren och hans vänner själv.

Pestkung är en dokumentärt berättad historia. En fascinerande historia. Mycket intressant, och påminner lite om Clive Barker’s historier (framförallt In the hills, the cities), men påminner också väldigt mycket om historierna i podden Creepypodden.

Boken är 6 timmar och 18 minuter lång, och jag lyssande på den med 1,25x hastighet. Jag läste även den som e-bok stundtals, när jag inte hade möjlighet att lyssna.

Uppläsarna får dessa betyg: Mikael Strömberg 3/5, Jack Werner 5/5 och Fredrik Strage 4/5.

Pestkung av Mikael Strömberg får 3/5 i betyg.

Kommentarer