Ingen väg tillbaka (Svart stjärna 3) av Jesper och Joakim Ersgård (ljudbok, ebok, Sci-fi, spänning, skräck)

Sista (?) boken i Svart Stjärna var inte riktigt lika bra som de två första, men fortfarande det bästa svenska Sci-Fi jag läst (lyssnat på). Och Sauk var inte heller riktigt lika bra denna gång. Kändes som han själv hade tröttnat lite på storyn. Mycket intressant story, intressanta idéer, och framförallt väldigt underhållande. Jag fick även lite Black House eller Institute av Stephen King vibbar ibland. Framförallt av vad som hände i berget Städjan. Kanske Crimson King är en Nargal?

Ingen väg tillbaka fortsätter handlingen direkt efter bok 2 - Himmel i lågor. Invasionen av Jorden har nu börjat. Emma och Sara gömmer sig i en liten stuga på kalfjället, medan Monty och Henry åker tillbaka till den andra planeten med hjälp av maskhålet, för att hämta bomber. Men när de skall återvända till jorden finns inte maskhålet kvar. De upptäcker en ruin, och inne i den finns en tusentals år gammal målning där Monty finns avbildad i målningens mitt.

Jag vill inte avslöja mer än så från handlingen, men kan i alla fall säga att det är mycket intressanta idéer som författarna har kommit på för att lösa problemen och stoppa attacken mot jorden.

Jag gillar lösningarna, de är mycket intressanta och gör boken mycket spännande. Det jag inte gillar är att en del saker kan bli lite väl utdraget och jag tappade fokus ibland på grund av det. Jag gillar inte heller att slutet blev lite tvärt. Allting blev inte riktigt uppklarat tycker jag.

Jag lyssnade och läste boken i Storytel på min iPhone 13 Pro Max. Boken var 10 timmar och 16 minuter lång. Det gick bra att lyssna på 1,25x i hastighet.

Ingen väg tillbaka är den sista (?) boken i denna underhållande Sci-fi trilogi av Jesper och Joakim Ersgård. Jag ger den 4/5. Uppläsaren Stefan Sauk får också 4/5.

Kommentarer