Stayin' Alive av Torbjörn Löwendahl (ljudbok, skräck, roman)

Nja, det här var inte bra… I vanliga fall så hade jag nog gillat storyn och så eftersom jag gillar böcker som Pestens tid och Swan Song, men det var alldeles för mycket erotisk sex (nästan åt porr-hållet) och en väldigt konstig kvinnosyn hos alla medverkande tycker jag. Jag är normalt sätt inte så knusslig och gillar definitivt inte politiskt korrekta böcker men det här var på tok för mycket. Dessutom en del politik och det gillar jag inte i böcker. Jag vill inte veta författarens politiska åsikter. Så jag kommer nog tyvärr inte fortsätta läsa denna bokserie. Som du dessutom måste göra för att få reda på någonting överhuvudtaget.

Stayn´Alive av Torbjörn Löwendahl handlar om en handfull personer som en dag vaknar upp till en värld som håller på att gå under av ett mystiskt virus som gör de flesta människor galna av raseri och vill inget hellre än att döda dig. Några klarar av viruset och blir immuna, och det är några av dem vi får följa när de på olika sätt träffas. Det går helt enkelt inte att fatta tycke för någon av personerna och framförallt inte för huvudpersonen Jonathan, som har en otroligt konstig syn på kvinnor. Jag förstår att eftersom boken är skriven i Jag-form så skall det vara hans syn på allt vi får veta, men det är inte bara han som har en rubbad syn på allt. Den enda som i så fall verkar normal skulle i så fall vara Carl men han får vi inte veta eller följa speciellt mycket. Han beskrivs inte mycket mer än att han är en “gammal man” hela tiden.

Stayin Alive är första delen i en trilogi, och jag kommer förmodligen inte läsa de andra två böckerna. Jag lyssnade på boken i Storytel på min iPhone 13 Pro Max. Den var 11 timmar och 17 minuter lång (286 sidor), men jag lyssnade mestadels på 1,5x i hastighet. Det gick bra med sättet uppläsaren Lars Winclair läste upp den på. Lars gjorde ett helt ok arbete som uppläsare av denna bok. Han får högre betyg en författaren av mig.

Stayin' Alive av Torbjörn Löwendahl Får 2/5 i betyg, och uppläsaren Lars Winclair får 4/5.

Kommentarer