Galleriet vid vattnet av Hanna Blixt (ljudbok, roman, feelgood)

Den här kategorin av böcker är inte riktigt för mig, men anledningen att jag lyssnade på den var för att jag ville få in lite av miljön från Tällberg i Dalarna. Vi har varit där några gånger och skall strax på en vistelse dit igen. Det är inget fel på boken och den är bra skriven, men det finns ju inget direkt mysterium eller så. En ren Feelgood roman. Romantisk och mysig.

Galleriet vid vattnet av Hanna Blixt handlar dels om Nora och Viktor som bestämt sig för att öppna ett galleri med återvunna saker i Tällberg, Dalarna. När Nora får tag på en tavla på auktion så hittar hon ett kärleksbrev på baksidan av tavlan. Det väcker hennes nyfikenhet. Vem är dalkullan på tavlan? Vem är brevet skrivet till? Och vem är avsändaren?

Boken handlar samtidigt om Nils på 1960-talet, en ung man som tillsammans med sin familj flyttat till Insjön. Nils blir förälskad i en kulla i folkdräkt som han ser på ett vykort. Han försöker söka upp henne, och lyckas träffa henne men hans onde bror gör allt för att förstöra hans glädje och lycka. Så man får alltså (som i så många andra böcker) följa två berättelser som i slutet vävs samman.

Galleriet vid vattnet är den helt fristående andra delen i Hanna Blixts Leksand-svit. Du kan helt klart läsa denna utan att ha läst den första boken.

Jag lyssnade på boken i Storytel på mi iPhone 13 Pro Max. Den är endast 6 timmar och 40 minuter lång (303 sidor), och läses upp av Gunilla Leining. Hos läser rätt snabbt så jag nöjde mig med bara 1,25x i hastighet.

Jag ger Galleriet vid vattnet av Hanna Blixt 3/5 i betyg och uppläsaren Gunilla Leining 4/5 i betyg. Många gillar Gunilla som uppläsare men personligen så sänker jag betyget med ett bara för att jag tycker inte hon gör manliga karaktärer så bra. Hon liksom väser/viskar fram vad männen säger i böckerna.

Kommentarer