En perfekt storm av Dan Buthler och Leffe Grimwalker (ljudbok, ebok, action, spänning, thriller)

Jag hade inte så mycket förhoppningar för denna bok men det var ändå något som drog mig till den, och det ångrar jag inte. Jag var rädd att den skulle vara för PK och allt det där, men det var ju hur spännande som helst faktiskt. Spännande bladvändare. Det var som att lyssna på en action film. Ren underhållning från start till mål!

En perfekt storm handlar om Alex Storm som har en stökig bakgrund, född i Hong Kong men uppväxt i Sverige. Gravid fru och en bilfirma som inte går så bra. Skatteverket jagar honom och en pokermatch för att försöka få in pengar till löner och skatt, går överstyr och sätter honom i stora problem och fara. Om han inte kan betala kommer firman gå i konkurs och han kommer förlora precis allt. Man får lite känslan över tv programmet “Skuldfällan” (eller vad det nu heter) över hur han ställer till det för sig.

Desperationen tvingar honom in på en bana han inte ville ta, en bana han har lovat både sin syster och mamma att han inte skulle ta. Den banan leder till mycket hemligheter och trassel. Lite “Snabba Cash” varning där, men som tur är reder författarna Dan Buthler och Leffe Grimwalker (kan man heta så?) ut det, och det blir inte lika mediokert som “Snabba Cash”.

Det blir ren och skär underhållning med mycket adrenalin, jag gillar spänningen och intensiteten i denna bok. Den är förresten som gjord för ljudbok. Vissa böcker blir helt enkelt bättre som ljudbok.

Tyvärr sluta den med cliffhangers och jag tycker inte allt blir avslutat i denna bok. Det finns ju två uppföljare så jag förstår ju varför men t ex. (Inte för att spoila något men det måste nämnas) ormen på vinden? Vad hände med Jessica och John?

Men trots det så ger jag denna bok högsta betyg för det enormt höga underhållsvärdet, och det är väl det böcker är till för eller?

Jag lyssnade och läste En perfekt storm av Dan Buthler och Leffe Grimwalker i Storytel på min iPhone 13 Pro Max. Uppläsaren Jonas Malmsjö var mycket bra (högsta betyg). Det gick att lyssna på 1,4–1,5x i hastighet. Boken är 13 timmar och 28 minuter lång.

Boken får betyg 5/5 och uppläsaren 5/5.

Kommentarer