En efter en av Kent Aspemo (ljudbok, spänning)

Nja, det här var inte så bra. Dåligt språk, svordomar i varannan mening, dumma poliser och tyvärr en dålig ljudproduktion med en alldeles för låg ljudvolym. De har normaliserat ljudet helt fel. Högsta ljudet på några kraftiga skrik i slutet gjorde så att den övriga produktionen blev superlåg. De skulle ha isolerat skriken och normaliserat resten. Dessutom så hade uppläsaren lite problem med uttalet ibland. Men kul att lyssna på en bok från min hemstad! Därför två i betyg trots allt. Och visst var storyn stundtals lite spännande.

En efter en av Kent Aspemo handlar om Josefine och hennes vänner som bor i Nyköping, som en varm sommarkväll går förbi en man som skickar kalla kårar längs med Josefines ryggrad. När de dagen efter får höra att en ung kvinna hittats död i samma område som de såg den där mannen, så reagerar Josefine. Hon är säker på att mannen är inblandad och trots att hennes vänner är skeptiska kontaktar Josefine polisen, men de tror henne inte, och klassar det som en olycka.

När sedan en av Josefines vänner hittas död börjar hon ana att någon är ute efter dem, ute efter att tysta dom. Polisen tror fortfarande inte det och ser ingen sammankoppling. Josefine blir alltmer övertygad om att det gör det. När sedan Josefines eget liv står på spel börjar polisen tro henne. Men är det försent?

Jag tycker att polisen beter sig dumt igenom hela boken, så dumt att det inte blir så trovärdigt tillslut.

Även fast jag såg det innan det blev officiellt i storyn så gillade jag den lilla vändningen i boken som det blev i slutet. Jag vill inte avslöja något men det och att boken utspelar sig i Nyköping gör att den åtminstone får 2 i betyg.

Jag lyssnade på En efter en av Kent Aspemo med tjänsten Storytel på min iPhone 13 Pro Max. Den var 6 timmar och 40 minuter lång. Det gick bra att lyssna med 1,25x hastighet.

Boken for 2/5 i betyg, och uppläsaren Veronica Kurba får 3/5 i betyg. Tyvärr hade hon lite problem med uttalet av vissa ord. Bland annat några benämningar från Nyköping. Men jag tyckte även synd om henne eftersom hon var tvungen att stå ut med så mycket svordomar och en hel del upprepningar.

Boken hade definitivt mått bra av en editor innan release.

Kommentarer