Vänligheten av John Ajvide Lindqvist (ljudbok,skräck?, roman)

Nej tyvärr, boken “Vänligheten” av Johan Ajvide Lindqvist var inget för mig. Alldeles för mycket PK för min smak. Den gick ju nästan över till att bara handla om flyktingar och politik. Tråkigt att en del svenska författare blandar in politik och deras egna åsikter i berättelserna. Själv är jag totalt ointresserad av politik, och då förstör detta så enormt mycket. Svenskar har blivit för rädda för att gå emot PK media så fler och fler tv serier, filmer och böcker visar inte verkligheten längre för att de är rädda för vad PK media skall säga. Det blir nästan som Fake News tycker jag.

Dessutom var boken “Vänligheten” rätt tråkig tycker jag. Som t ex. Så har den alldeles för mycket Pokemon-inslag. Nog för att jag alltid har varit intresserad av tv spel och data spel, men detta borde väl författaren John Ajvide Lindqvist förstå att det skulle bli alldeles för tråkigt för dom som inte spelar Pokemon GO?

Men i alla fall, Vänligheten handlar till en grund om en klargul, låst container som helt plötsligt dyker upp i Norrtäljes hamn. Inget vet vart den har kommit ifrån, och ingen vet varför? En höstmorgon 2018 står den bara där. Innehållet är hemskt och kommer att förändra människors liv. Under denna förändring får vi följa sex personers liv från de var små tills de är runt 30 år. Max och Johan väntar på när det verkliga livet ska börja. Siw och Anna har problem med sin övervikt. Marko och Maria är Bosniska flyktingar.

Fast i slutändan handlar Vänligheten som så många gånger förr: Om det goda mot det onda.

Tyvärr kan jag inte rekommendera denna tjocka bok till någon faktiskt. Den är över 700 sidor tjock, och 20 timmar och 39 minuter lång.

Jag lyssnade på ljudboken i storytel på min iPhone 13 Pro Max och AirPods Max. Den lästes upp av författaren själv och tycker att han läste den lite väl stolpigt. Lite som att läsa upp väderleksrapporten på P4.. Dessutom så hade ljudproduktionen en hel del fel och missar. Bland annat så hör man en hostning, och en gång läser han om ett stycke eftersom han gjorde fel. Detta borde ha upptäckts innan release tycker jag.

Så boken Vänligheten av John Ajvide Lindqvist får bara 2/5 i betyg, och uppläsaren 3/5.

Kommentarer