The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window (2022) (TV, Serie, Komedi, Thriller, Skräck)

Netflix TV-serien med den ironiskt långa titeln “The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window”, är komedi blandat med skräck, och det lyckas väldigt, väldigt bra! Jag skrattade så att tårarna rann rätt många gånger. Man skall se denna serie med glimten i ögat. Då blir den ett rent mästerverk. Det är bara slutet som drar ner betyget för mig. Jag gillar inte när serier med flit slutar med cliffhangers bara för att kunna göra en säsong till.

Serien The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window handlar om den alkoholiserade och traumatiserade Anna (Kristen Bell), som ser ett kallblodigt mord i fönstret i huset mitt över gatan, och efter det startar en egen utredning för att lösa det eftersom polisen tror inte på henne. Men vad är egentligen verklighet och vad är hallucinationer kan man undra eftersom Anna blandar vin i drivor med tabletter. Jag undrar också vart hon har fått alla pengar ifrån? Jag menar, det ser ut att vara mycket dyrt vin hon dricker hela tiden, och hon har en allt-i-allo som jobbar där varje dag, och hon bor väldigt flått och lyxigt. Men hon jobbar inte? Vart kommer pengarna ifrån? Men det är bara mina synpunkter och har inget med handlingen att göra.

I huset mitt emot bor en ensamstående man med ett barn. Han har förlorat sin gravida fru i en tragisk olycka. Man kan ju också tycka att det är lägligt eftersom Anna också lever själv efter att ha förlorat sin dotter på ett riktigt bisarrt sätt. Det skall man väl egentligen tycka vara tragiskt men på det sätt dottern dog på enligt manuset, gör det så att det blir svart komedi av det.

Serien har en hel del twister i slutet och man gissar faktiskt fel hela tiden på vem som är mördaren. Tycker det var en riktigt bra twist i slutet. Riktigt brutalt slut också, men även här har man gjort så att man sitter och små skrattar lite. Riktigt lyckat tycker jag.

Jag kan verkligen rekommendera att se tv-serien The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window som är I 8 korta avsnitt på mindre än 30 minuter vardera. Otroligt bra. Jag såg den på Netflix på min Apple TV 4k 2021. Jag ger den 9/10 i betyg. Ett mindre i betyg bara för slutet.

Kommentarer