Den stora verklighetsflykten av Lars Vasa Johansson (ljudbok, humor, fantasy?)

Den stora verklighetsflykten av Lars Vasa Johansson var en fantastiskt härlig story! Den gjorde mig glad. Skrattade till och med högt flera gånger. Skrattade så jag fick tårar andra gånger. Den här boken är ett måste att läsa eller lyssna på. Ljudboken på Storytel var dessutom mycket bra uppläst av Johan Svensson. Han läste och förstod det som skulle vara roligt i boken, så att det förmedlades till boklyssnaren på ett mycket bra sätt.

Den stora verklighetsflykten handlar om Anton, en avdankad och bitter trollkarl, som åker omkring i Sverige och uppträder på olika hak och ålderdomshem för att få mat på bordet, medans hans före detta bästa vän Sebastian och Antons före detta flickvän Charlotta åker omkring och uppträder som trollkarlar på de stora arenorna och tjänar stora pengar.

På hemvägen från ett av sina mediokra uppträdanden, krockar Anton med en soffa som stod på vägen vid Tivedens nationalpark. I sitt sökande efter hjälp går han vilse i skogen och träffar en liten flicka som frågar om han kan hjälpa henne plocka 7 sorters blommor. Anton tackar nej till det uppdraget. Det skulle han aldrig gjort. Att inte plocka blommor åt oknytt kommer stå honom dyrt. Det visar sig nämligen att i Tivedens djupa skogar kryllar av väsen och övernaturliga fenomen.

Den stora verklighetsflykten är en bitsk feelgoodroman med humor som passar mig perfekt.

Boken är precis lagom lång på 10 timmar och 9 minuter. Det går alldeles utmärkt att lyssna på 1,25x. Jag lyssnade på boken i storytel på min iPhone 13 Pro Max och AirPods Max. Jag ger den 5/5 och uppläsaren 5/5. Rekommenderas starkt.

Kommentarer