Archive 81 (tv, serie, Netflix, skräck)

TV-serien Archive 81 som finns på Netflix började starkt, men sedan blev den bara tråkig och långdragen, fylld med klyschor och jobbiga huvudrollsinnehavare. Det var till och med jobbigt att behöva se klart säsongen får jag väl lov att säga, eftersom den givetvis också slutade så att en fortsättning kan komma. Men den kommer inte jag att se i alla fall.

Archive 81 handlar om den unge videoarkivarien Dan, som är specialist på att återställa skadade och delvis förstörda videoband – gamla videoinspelningar som på ett eller annat sätt skadats. Dan jobbar som konservator på ett museum i New York. En dag blir han rekryterad av ett mystiskt gigantföretag för att restaurera en samling förstörda videoband. Uppdraget är mycket hemligt och mystiskt, men han åtar sig det i alla fall. Det han får se på banden har bland annat en anknytning till honom personligen och vad som hände honom och hans familj när han var liten.

Serien spårar snabbt ur och det händer inte speciellt mycket intressant över huvudtaget. Hemliga sekter och demoner kunde ju ha blivit spännande, men inget direkt spännande händer. Tyvärr. Serien är baserad på en podcast med samma namn.

Kanske yngre personer tycker detta är bra, men personligen så tyckte jag det enda som var bra var att det väckte gamla minnen på video från förr i tiden och hur det var med att handskas med videoband. Jag var själv en mycket stor samlare av VHS när jag var yngre. Älskade skräckfilmer från den tiden på VHS.

Serien var på 8 avsnitt runt 50 minuter. Jag såg den på Netflix på min Apple TV 4K 2021.

Tyvärr kan jag inte rekommendera Archive 81 till någon faktiskt. Jag ger den 4/10 i betyg.

Kommentarer