Låt oss hoppas på det bästa - Carolina Setterwall

 

W O W - vilken debut. 

Den här boken har legat i min bokhög ett tag, jag har dragit mig för att läsa den iom det tunga ämnet - att förlora sin partner. Boken fick jag av Selma Stories bokcirkel Kollektivet, och hittills har dom bara levererat bra böcker med väldigt hög kvalitet. Så innan jag skulle åka till Paris på en weekend stod jag och kika på läshögen och tog upp Låt oss hoppas på det bästa, jo jag ger den en chans.

Carolina vaknar en morgon med sin 9 månader gamla bebis bredvid sig, i rummet bredvid ligger hennes partner och sover. När hon lägger ned deras barn i hans säng för att väcka honom märker hon att något är fel, varför ligger han i sådan konstig ställning? Han är död.

Hur tar man sig igenom en sådan sorg? En sådan chock? Carolina varvar minnen om hur hon och sin partner träffades med hur minuterna och dagarna går efter den där morgonen. Hon beskriver kärleken men också ångesten, hur hon beskyller hans död på sig själv och hur hon pressade honom till allt. 

Snälla skrämd inte av ämnet, den är tung att läsa men det är så värt det. Du kommer slå igen sista sidan och se på ditt kärleksförhållande (eller kommande) med helt nya ögon. Den här boken ger dig perspektiv. 

Carolina! Hoppas du skriver på nytt, jag längtar!

/Recensenten

 

 
Madeleine Perssonfav