Vårens böcker 2018 SvB

 

Efter att ha lusläst SvBs Vårkatalog som kom i Fredags är lika förvånad - så många böcker på som släpps på en säsong men ändå bara en handfull jag verkligen blir sugen på. 

Eftersom jag själv är i branschen vet jag att mycket kan hända från att förlagen skickar in sina annonser till att boken ges ut, det handlar om att man ska hitta omslag och säljtext i vissa fall 4-5 månader innan boken släpps, det är en rejäl utmaning. 

De böcker som jag fastnade för är bland annat Mördarens mamma av Ida på Linde Norstedts förlag. Först drogs jag till det enormt vackra omslaget (Sara R Acedo som vanligt), men sedan föll jag för beskrivningen:

Hon lever ett ensamt liv tillsammans med sin son. Sonen växer upp och blir redo för livet. Så knackar två okända människor på hennes dörr. De är poliser och berättar att hennes son har mördat en annan pojke. I ett slag vänds hennes tillvaro på ända.

En mamma älskar sin son och hon fortsätter att älska honom, åker till anstalten för att upprätthålla kontakten och för att hon inte vet vad hon annars skulle göra. Vid ett av dessa besök blir hon varse att en annan kvinna är där lika ofta som hon. Trevande söker de kontakt och med tiden börjar de åka från anstalten tillsammans för att fortsätta prata på kaféer och restauranger.

 

171713_13080550_o_1.png

Andra titlar jag blir sugen på är Band av Domenico Starnone, För att de ville det av Kajsa Sundin, Förlåten av Agnes Lidbeck och Ingen jämför med dig av Jonas Brun.

 
Madeleine Persson